• Danas je otkriven nož kod učenika osmog razreda u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. U istoj školi gde se prošlog maja desilo ubistvo velikog broja dece, što pokazuje da se ništa u Srbiji posle tragedije nije promenilo. Predlagali smo niz mera da se nasilje zaustavi. Vlast je sve predloge odbila bez želje da se bilo šta promeni. Posledice vidimo danas, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.
  • Policajac ispred škole neće sprečiti ovakvo ponašanje dece. Sprečiće ga promene u medijima, ukidanje rijalitija, ukidanje agresije koju šire političari SNS-a na čelu sa Aleksandrom Vučićem i njihovi tabloidi. Sprečiće ga promena odnosa prema nastavnicima kako dece, tako i roditelja. Sprečiće ga kažnjavanje onih koji vrše nasilje u školama kroz društveno koristan rad. Sprečiće ga potpuno resetovanje celokupnog društva, što nije moguće dok su inspiratori mržnje i nasilja na vlasti.
  • Što pre to shvatimo, pre ćemo krenuti u preuzimanje ovih i mnogih drugih mera koje predlažu stručnjaci, a koje će dovesti do smanjenja nasilja u celom društvu – izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Tagovi: Dragan Đilas Stranka slobode i pravde