Kragujevačko takmičenje za završetak sezone u tekvondou 1Foto: Grad Kragujevac

Prvi međunarodni tekvondo turnir „Prestiž kup” u organizaciji Tekvondo akademije Kragujevac održan je danas u SBB hali „Jezero”. Turnir je u ime grada otvorio Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

„Kragujevac kao grad sporta domaćin je prvom međunarodnom tekvondo turniru. Velika je čast da imamo mogućnost da ugostimo preko 400 najperspektivnijih mladih tekvondista iz Srbije, Slovenije, Crne Gore i Severne Makedonije koji će pokazati svoja znanja i veštine jedne od najpopularnijih borilačkih disciplina koju odlikuju jak sportski duh i um. Ovakav sportski događaj značajan je ne samo za grad već i za čitavu Srbiju”, rekao je Stevović.

Na takmičenju u Kragujevcu učestvuje 42 kluba iz četiri zemlje iz okruženja.

„Svi tekvondo klubovi iz Srbije su učesnici današnjeg turnira”, istakao je Slavko Germanac majstor tekvonda, trener u Tekvondo akademiji Kragujevac i organizator turnira.

Inače srpski tekvondo važi za jedan od najjačih tekvondoa u svetu i borci su, od najmlađih pa do seniora, u veoma dobroj formi.

Kragujevačko takmičenje za završetak sezone u tekvondou 2
Foto: Grad Kragujevac

Po Germancu redovno održavanje takmičenja za tekvondiste i uopšte za sve sportiste znači održavanje i fizičke i mentalne forme.

„Ovim takmičenjem zatvaramo sezonu tekvondo takmičenja u Srbiji”, podsetio je Germanac.

Kragujevačka Tekvondo akademija osnovana je pre nešto više od pet godina sa ciljem da se deci i mladima u Kragujevcu pruži mogućnost da na kvalitetan način uz podršku uspešnih trenera upoznaju ovu olimpisku disciplinu koja sve više dobija na popularnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.