Zbog sukoba TMG Toplote i Resavice, Batočina ostala bez grejanja 1Foto: Miroslav Dragojević

Radijatori žitelja Batočine, koji u svojim domovima imaju centralno grejanje, od utorka su hladni iako zimska grejna sezona uveliko traje, saznaje Danas.

Dok naš sagovornik iz iz tog grada tvrdi da grejanja nema zbog neizmirenih obaveza preduzeća TMG Toplota iz Batočine prema dobavljačima, u toj firmi tvrde da je grejanje obustavljeno „usled neredovnog isporučivanja uglja od strane JP PEU Resavica“.

Kako tvrdi naš izvor, niko od potrošača priključenih na daljinski sistem nema grejanje, a razlog je taj što toplana u Batočini ne proizvodi toplotnu energiju. Navodno, grejanja nema jer TMG Toplota nema dovoljno novca ne samo da kupi ugalj, već ni za plate zaposlenih. Sagovornik Danasa kaže da je situacija alarmantna, naročito što je za naredne dane najavljen hladan talas i niže temperature, jer grejanja nema čak ni u školama pa deca sede u hladnim učionicama.

S druge strane, na sajtu TMG Toplota postavljeno je obaveštenje za potrošače u kome se za prestanak grejanja okrivljuje snabdevač, rudnici „Resavica“.

– Obaveštavamo vas da je usled neredovnog isporučivanja uglja od strane našeg dobavljača JP PEU Resavica, usluga grejanja obustavljena u popodnevnim časovima dana 12.12.2017. godine, iako kod našeg dobavljača imamo višemilionski avans. I pored urgencije Ministarstva rudarstva i energetike Resavica se ne obazire na naloge dobijene iz resornog ministarstva – navodi se u obaveštenju TMG Toplota.

Pokušali smo da kontaktiramo nadležne u tom preduzeću, ali nam je rečeno da „niko od odgovornih nije tu, te da ne možemo da dobijemo bilo kakve informacije o konkretnom slučaju“.

Naš izvor pak navodi da je problem u tome što TMG Toplota nema dovoljno novca da plati ugalj a da je račun preduzeća u konstantnoj blokadi. Prema dokumentaciji do koje je došao Danas ukupan dug TMG Toplota prema dobavljačima iznosi 6,47 miliona dinara a od 22. decembra 2015. godine pa do danas čak 18 puta blokiran je račun tog preduzeća. Poslednji put 23. novembra i ta blokada i dalje traje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.